torsdag 29 november 2012

Blandade nyheter 29/11

* Brekeriet kör en extra visning av bryggeriet samt en ölprovning på lördag (den 1/12) mellan 13-15 (då de även brygger). Så vill man ta sig till bryggeriet på lördag så föranmäler man sig på info@brekeriet.se

* De nominerade till årets ölbar på Bartenders’ Choice Awards 2012 är Akkurat, Oliwer Twist och Pubologi. Det hela avgörs den 9 december.

* Det är lite bråk mellan Belgien och Frankrike, allt för att Frankrike kommer att höja ölskatten med 160%. Belgarna exporterar en stor del av sin öl just till Frankrike så de är lite oroliga för bryggerinäringen i landet.

* Det är mer tjafs i Belgien. Det uppkom i går via De Struise Facebooksida att Bosteels som äger Kwak har stämt en mindre bryggare vid namn Ebly för att de gjort ett glas som innefattar en träram. Ramaskri uppkommer i hela ölvärlden och det pratas om bojkott mot Bosteels.

* Granskningsnämnden för radio och TV vill att sändningar som sänds till Sverige via Storbrittaninen (gäller TV3, TV6, TV8, Kanal 5 och Kanal 9) inte skall innehålla någon form av alkoholreklam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar