tisdag 1 november 2011

Systemsläpp en betraktelse.

Idag var det ett ganska unikt släpp, kanske inte just det som släpptes utan vad som det rapporteras om ute i landet. Det som är rätt intressant är att man märker att ölintresset har ökat markant. Det är nu inte längre säkert att det är vin- och whiskyköerna som är de längsta i butikerna utan ölkön bjuder minsann upp till dans. Dessutom har jag hört att de har infört begränsningar även i vinkällarbutikerna så man inte kan plocka med sig hur mycket som helst av de exklusiva släppen.

Det är väldigt glädjande att höra att intresset ökar. Dock så hoppas jag på att Systembolaget märker det och tar in större kvantiteter i framtiden iaf när det kommer till T5-modulen (T9 kan bli svårt att göra något åt då inte leverantörerna oftast får in mer flaskor än vad som finns). Vi väl tyvärr inte få se någon ändring under 2012 då de redan har börjat med de offerterna.

Kul är det även att se att intresset för lite mörkare öl har ökat så kraftigt. Synd bara att det inte är så stora kvantiteter så det märks nämnvärt i statistiken. Utan när vi får siffrorna för kvartal fyra så skulle det förvåna mig om de inte pekar neråt även denna gång då mycket öl kommer in på annat sätt i landet.

Vad tycker ni, håller ni med om att det är kul att intresset har ökat eller börjar det bli jobbigt att det skall vara så mycket folk som slåss om samma produkter?

7 kommentarer:

 1. Jag tycker det är positivt att intresset för riktig öl ökar. Bor i en storstad och kan göra ett ärende till systemet när de öppnar. Så jag får tag på det jag vill ha, men jag kan förstå att det finns andra än mig som inte alls har samma möjligheter....

  Som idag, Carneige porter var slut på det systembolaget som jag handlar på en halvtimme efter att de öppnade. Och då hade de ändå tagit in över 90 flaskor!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker bara att det är kul att intresset ökar. Det gäller bara att kvantiteter, begränsningar och regler hänger med. Idag åkte jag ca 8mil tur och retur på lunchen för att göra mitt inköp. Hade tur och fick tag på det jag vill ha. Men det är ju inte alla som har den möjligheten. Källarsläppet struntade jag helt i denna gång.

  SvaraRadera
 3. Ser det som positivt att ölintresset ökar. Visst just nu kan det vara bökigt att få tag i godbitarna, men jag tror att i takt med intresset så kommer kvantiteterna. Dessutom om det blir ett bokningsstem hos bolaget för öl på samma sätt som det visst skall vara på något vinsläpp här nu, så blir det jämnare oavsett vart man bor i landet.

  SvaraRadera
 4. I Stockholm (Regeringsgatan) var kön till whiskyn/vinet och ölet ungefär lika långa, så var det inte för ett par år sedan. Intresset har verkligen ökat vilket förstås är glädjande.

  SvaraRadera
 5. På den stora butiken i Linköping uppskattar jag att 80 % av de köande var ute efter öl. Bara enstaka efter vin.

  SvaraRadera
 6. En annan grej jag noterat är att andelen yngre (30 år och yngre) samt tjejer ökat på diverse festivaler. När jag gick på min första SBWF i början av 2000-talet så kände jag mig ganska ensam som yngre besökare. Samma sak med det kvinnliga könet, det är betydligt mer av den varan jämfört med för 10 år sedan. Riktigt kul

  SvaraRadera
 7. Ursäkta att jag inte har svarat på era kommentarer. Det verkar ha varit något knas med Blogspot så den inte har visat nya kommentarer eller skickat mail om det.

  Det verkar som om ni alla är positiva till det hela precis som mig. Nu får vi bara hoppas på att Systembolaget märker det här och tar till sig det när det skall upphandlas nya varor så det kommer in större kvantiteter. Det har gått åt rätt fort på det här släppet.

  Stefan, du har så rätt, det är mycket yngre som köper bättre varor nu för tiden, det är inte bara blaskig (och ofta fulimporterad)lager som gäller. Det var väl någon undersökning för ett halvår som just bekräftar att tjejer nu mera är mer öppna till att dricka öl, till och med på en finmiddag. I samma undersökning så fanns det även information om att gemene mans intresse av öl hade ökat med 30%, frågan om inte den siffran är ännu större om undersökningen skulle göras nu.

  SvaraRadera