måndag 28 november 2011

Elixir wine introducerar ett nytt Danskt bryggeri i Sverige

Bilden är lånad från Elixir Wine
Stronzo brewing heter de och kommer från Köpenhamn. De kommer snart att öppna en egen bryggpub där, men under tiden brygger de hos andra bryggerier. Sverigepremiären sker på Nya Tröls i Malmö den 1 december klockan 18-20 då även en av bryggarna är på plats. Och hur gör man då för att närvara? Man följer instruktionerna via Nya Tröls facebooksida.

Är bara ölen lika bra som formspråket de använder så blir det nog helt fantastiskt.

4 kommentarer:

 1. Fast det tråkiga är ju att formspråket är snott nästan rakt av från Brewdog och deras slogan och "fingret" är kopior av Croocked Moon. Visst, det är bra bryggerier att kopiera, men det är långt från originellt.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker inte att flaskorna liknar vare sig Brewdog eller Croocked Moon. Däremot bilden ovan kan ju vara lite inspirerad av båda.

  SvaraRadera
 3. Flaskorna är inte så lika nej, men just koncept och formspråk i sin miljonkronors reklamkampanj och företagsprofilering. Jämför med t.ex. Croocked Moon, etablerade på den danska micro-scenen, som haft "Ales with attitude" tillsammans med "långfingret" som symbol sedan i.a.f. 2010. Nu dyker Stronzo upp med "the horns" och slogans som "People with attitude" och "Beer with an attitude".

  Nu kan jag inte det juridiska, men det är ju nästan varumärkesintrång...

  SvaraRadera
 4. Nu när jag tittar på flaskorna en gång till. De påminner lite om "skrikigheten" hos Flying Dog...

  SvaraRadera