tisdag 16 augusti 2011

Systembolagsanställd åtalad. Glöm inte legitimation!

Nu blir det till att verkligen till att komma ihåg och ta med sig legitimation när man skall handla lite öl. En anställd på Systembolageti Lund har blivit åtalad för att han inte begärde legitimation av en kund (som visade sig vara under 20 år). Allt enligt P3 Nyheter.

Jag misstänker det kommer att bli fler kontroller på boalget, iaf under den närmsta tiden för att det inte skall hända igen. Det är jättebra att de kollar så ingen som är för ung köper sprit, dessutom blir jag bara glad när de tror att jag är under 25. Tyvärr är det alltför lätt att få tag på fulsprit, fulvin och fulöl ändå för de unga, tack vare det som passerar våra gränser. Det är dock en helt annan sak. Även om det enligt Tullen kommer in mer smuggelsprit nu än någonsin.

Uppdatering 120126: Den anställde blev idag friad i tingsrätten på grund av att misstaget inte når upp till straffbar oaktsamhet, vilket gör att åtalet ogillas. Den anställde fick dock en skriftlig erinran. Vill man läsa mer finns hela pressmeddelandet här.

1 kommentar:

  1. Löjligt att åtala en anställd på systembolaget tycker jag. Tänk om den anställdes omdöme sa att den köpande såg ut att vara äldre än 25 och han därför ej ska fråga efter leg? Mycket diffus regel som systembolaget använder.

    SvaraRadera