lördag 16 april 2011

Recension: 1000-öl 3/3 Brewdog Mikkeller Devine Rebel Mortlach Reserve 2008

Är detta världens längsta ölnamn? Jag vet inte, men det lär kvala in att vara ett av de längre iaf. Det är om inte annat ett barley wine som är enkelhumlat med Nelson Sauvin och som legat på Mortlach speyside fat i nästan två år. Det finns inte mycket whiskysmak i flaskan utan den drar mer åt sherryhållet, väldigt angenämnt. Doften drar däremot lite mer mer åt whiskyhållet, och där märks alkoholhalten på 12,5%. En helt klart angenäm upplevelse som jag kommer att återkomma till många gånger. Ett tips är att dela upp flaskan på flera dagar.

Musik till denna då? Känns spontant som nått klassiskt skulle funka bra, kanske Vivaldis de fyra årstiderna, men undrar då om Brewdoggrabbarna kommer att vända sig i vredesmod?

Doft: 8/10
Smak: 9/10
Antal timmar per flaska: Långt över tre timmar.
Totalt: 9/10
Prisvärdhet: Prisvärd, får ni tag på en flaska, köp! Det här är riktigt bra, och den lär nog bli bättre om något år.

2 kommentarer:

  1. "Evil Twin Christmas Eve In A New York City Hotel Room". Är ju också rätt långt får man säga men den va inte köpvärd tyvärr 3/10 enligt mig. Så du verkar ha lyckats bättre ;-). // Malt

    SvaraRadera
  2. Jösses, ja det var inte dåligt namn det heller. Den har jag inte provat och det låter inte som om det är någon större panik att få tag på en sådan flaska :).

    SvaraRadera