torsdag 28 april 2011

26 smaker

Under året kommer ett projekt att pågå som innefattar att 26 restauranger i Örebro län skall göra en rätt var från ett av våra landskap. Det skall baseras på lokala råvaror från det landskap som de har blivit tilldelade.

Min förhoppning är att det kommer att bli en hel del öl som serveras till maten då det är lättare att hitta lokalbrygd öl jämfört med lokalodlat vin. Det kommer dock att visa sig under September då menyerna skall presenteras. Det är en bra chans för ölsverige att visa upp sig och jag hoppas att kockarna tänker på öl när de planerara menyerna.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag tror inte ölen ligger i fokus hos kockarna, däremot är det ju en jättebra tanke att ta upp detta med de 26 krogarna (dock kanske inte skolmatsalarna).

    SvaraRadera
  2. Dryck överhuvudtaget verkar inte vara prioriterat i den här satsningen. Iaf finns det inget i boken om de 26 rätter som är släppt.

    SvaraRadera