tisdag 12 april 2011

Funderingar om kapacitetsbrist.

Sitter här på jobbet, en grävskopa gräver till synes planlöst utanför. Det är så lugnt att det finns just nu inget att göra. Det får mig att börja fundera på ölbranschen lite grann. Det verkar just nu vara en trend att bryggerierna inte hinner med den efterfrågan som kunderna har. Man läser dagligen om bryggerier som kommer att bygga ut sin verksamhet. Vissa lägger ner kundernas favoritsorter för att kunna brygga nya ölsorter. Andra flyttar ut sin verksamhet till andra bryggerier. Senast nu Brewdog som brygger 77lager och Zeitgeist på Meantime.

Det är kul att går bra för mikrobryggerier, nackdelen är att det är fortfarande tillgång och efterfrågan som styr marknaden. Förhoppningsvis leder inte det här till ökade priser eller tummande på kvalitet.

Har ni märkt av detta på sistone? Vad är er syn på om det kommer att bli prisökningar eller om kvalitet försämras överlag?

2 kommentarer:

  1. Har inte så mycket att säga om extern verksamhet förutom att det säkerligen inte smakar lika som på originalbryggeriet.

    Ta klassikern Bluebird Bitter som smakar helt annorlunda då originalbryggeriet brygger den (till den lokala marknaden) och inte lika bra då Ridgeway Brewery som inte har ett bryggeri utan är ett kontorsbryggeri och brygger den på tre (vad jag vet) olika bryggerier.

    Men en sak är säker är att Oceanbryggeriet är bryggt i Göteborg av mig, på vår anläggning och efter mina recept. Samt att vi kan växa i lugn och ro i den utrustning vi har, från min gamla arbetsplats som ansvarig bryggare på Jämtlands Bryggeri.

    Garanterat oberoende :)

    Vänliga ölhälsningar
    Thomas Bingebo
    Bryggare
    Oceanbryggeriet Göteborg

    PS
    Intressant ämne.

    SvaraRadera
  2. Tack bryggare Bing för att du delar med dig av dina åsikter och tankar som bryggare. Det skulle vara kul om fler kunder göra det. En enkät till de Svenska bryggarna kanske vore något? Eller är det kanske något som ni kommer att ta upp på Småbryggeriträffen i helgen?

    Kul att höra att ni klarar av efterfrågan utan problem, det är glädjande!

    SvaraRadera