torsdag 6 mars 2014

Inför Linköping Beer Expo 2014.

Så då var det återigen den tiden på året då jag alltid lyckas få saker att ske som gör att jag inte kan åka till Linköping och Beer expo, något år skall jag klara det, när det inte är nyfödda barn, flytt eller annat på tapeten. Ni som däremot kommer till Beer expo verkar få en otroligt trevlig stund. När jag skulle börja skriva den här listan tyckte jag att det såg lite fjuttigt ut med bryggerier och öl, men när jag väl gick igenom listan så visade det sig att jag hade otroligt fel. Det är även en oförskämt bra lista på provningar som man har möjlighet att deltaga i (om de inte är utsålda vill säga). Här kommer en snabb genomgång av det jag finner intressant baserat på listorna på Beer expos sida eller gamla erfarenheter.

Aktiebolaget Centralbryggeriet
Ett för mig (och de flesta andra) helt nytt bryggeri. Så nytt så de inte har med någon öl alls.

All In Brewing
Drack lite från dem i Örebro i höstas, tyckte det var rätt ok saker, väl värt att prova. Deras Okidoki-IPA var fullt godkänd. När vi ändå är inne på All in, fonten på deras Bigger lager, vilket spel till amiga/c64 är den hämtad ifrån? De i montern kunde inte svara på det då det var någon extern person som gjorde etiketterna. Det stör mig fortfarande då jag vet vilket spel det är, men det klickar inte i hjärnan.

AST wine
Här har de med sig lite saker från Thomas Creek, jag uppmanar alla att prova up the creek och framförallt kolla på färgen på IPA'n. Sen måste man ju prova Fubar från Tiny Rebel. Sen är jag lite spänd på Thomas Creeks Cocolate orange IPA, det verkar ju helt galet, men gott på något vis.

Beerbliotek
Otroligt mycket intressant har det kommit från det här bryggeriet under den tid de har varit aktiva. Har de med sig deras Dark wheat wine så bör den provas, likaså om de har med sig rabarerpappa som var riktigt rolig.

Belgoklubben
Här är ett ställe jag verkligen skulle behöva botanisera mer i, det är med belgisk öl är inte min starka sida. Men självklart så skulle jag i alla fall prova Cantillon Gueuze och Girardin Framboise.

Brekeriet
Ett av Sveriges bästa bryggerier för tillfället, allt de släpper är så otroligt bra, sen att grabbarna är otroligt trevliga gör inte saken sämre. Men sig har de ett av mina absolut favoritöl Vieille Saison, bör inte missas, sen är jag otroligt nyfiken på deras senaste tillskott Blondette. Nämnas bör ju också att de har med sig de senaste årens största snackis Cassis.

Brygghuset Finn
Ett för mig än så länge oprövat bryggeri, så här skulle jag utan tvivel hiva i mig de två sorter de har med sig för att se hur de är.

Cask Sweden
Här bör man landa sist på dagen och ta sig en pingvin, det är bara så, alla måste dricka pingvin när det erbjuds. Sen har det ju tank7 från Boulevard också, men den behöver man inte ta på slutet.

Constant Companion
Ännu en ny bekantskap med bara för mig okända producenter, be om rekommendationer är mitt råd.

Electric Nurse
De trevliga Göteborgarna i Electric Nurse som brygger lika trevliga öl är ju självklart värt att besöka. Med sig har de en hel del, allt nytt för min del, men det verkar klart intressant.

Elixir Wine
Danskimportören nummer 1 brukar ha med sig öl i överflöd och så är det även i det här fallet. De har en av mina favoriter med sig Gudelös, har man inte provat den så bör man. Sen är jag också nyfiken på Bryg 400 från Det lille bryggeri.

Eskilstuna Ölkultur
Deras dubbel-ipa är alltid bra, iaf har jag haft turen och stöta på den när den har varit bra, alltid värd att prova. Sedan ryktas det om att deras must skall vara riktigt god också.

Jolla Choklad & Dessert
Praliner med öl i, kan vara intressant, går ju nästan hand i hand med mitt projekt att baka med öl.

Jädraås Bryggeri
Ett bryggeri som jag inte har druckit överdrivet mycket ifrån, men det jag har provat har inte gjort mig helt övertygat, nu var det dock ett bra tag sedan så mycket kan ha hänt, fråga vad de rekommenderar.

Malmö Brygghus
Suröl, är det den gamla klassikern (får väl ändå säga numera) grand crew så är det bara ett måste att prova. Men jag tror nog mer på att det är något annat. I övrigt så gör de faktiskt riktigt roliga och oväntade öl som kan vara väl värt att prova.

Nils Oscar Company
Stabilt och klassiskt, men jag tror nog de flesta har druckit allt de har gjort, så det enda nya är årets påsköl så det är väl den man kan prova om man vill ha något nytt.

Närke Kulturbryggeri
En lista som inte skäms för sig över huvudtaget, har man inte provat så mycket närke i sina dar så stanna till och prova allt. En av mina favoriter som är med är Jolners Dricka, jag kan inte nog säga hur gärna jag skulle vilja att den fanns och plocka upp i matbutiker när som helst.

Nääs Gårdsbryggeri
Ett bryggeri jah inte kan dra mig till minnes att jag har druckit något i från, så det är bara att fråga sig fram till vad de är mest nöjda med och prova.

Oppigårds Bryggeri
Återigen ett stabilt bryggeri som enligt vad jag har förstått det inte kommer att släppa några som helst nya ölsorter under 2014, listan motsäger inte det hela. Thurbo Double IPA är min favorit från det som de har med sig.

South Plains Brewing Company
Ett intressant bryggeri som tycks dela min smak för mycket beska. Finns ingen lista på vad han har med sig denna gång, men det är väl värt att provas.

Strömsholms Brygghus
En vertikalare av Malakias är alltid på sin plats, så det tycker jag verkligen ni skall ta er tid till.

VilleValla Pub
Med saker från Brill och Galatea är det bara blunda och peka, det kan inte bli fel, så otroligt mycket gott. En spännande sak är att prova Mikkellers drinkin' in the sun, är den bara hälften så bra som den 0.7%'are jag drack i Danmark för några år sedan så är det en braksuccé. Annars kan man ju alltid blåsa bort smaklökarna med lite 1000IBU och rapa warrior dagen efter.

Wicked Wine
Brukar alltid har mycket bra, men ingen lista den här gången. Förhoppningsvis har de några Mohawk-specialare med sig, måste provas om det finns.

Ängö Kvartersbryggeri
Intressant att de har med sig en DIPA, den måste provas, kännas som om det är lite utanför vad de normalt brygger vilket gör det hela extra roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar