måndag 5 augusti 2013

Blandade nyheter 5/8

* Brekeriet kör en repris på deras bejublade barkväll. Den 7 september är det dags igen. 13-23 är tiden. Har ni möjlighet så bör man ta sig till bryggeriet.

* Bålsta bryggeri kommer att släppa en vanlig IPA på Systembolaget, första oktober är det planerade datumet och den kommer att heta Eklöws extra.

* På torsdag den 8 augusti har Brewdog Bar Stockholm en release på lite enligt utsago nya Boulevard Brewings, ölen i fråga är Bully Porter, Love CHild #3, Saison Brett och Coffee Ale. Den svenska importören av ölen Cask Sweden är på plats.

* Familjen Åhsbergs Englabrygd YPA (Ystad Pale Ale), så heter det öl som vann skånska mästerskapet i hembryggning som gick av stapeln på Stockeboda gårdsbryggeri förra helgen. Den kommer att bryggas kommersiellt hos Stockeboda och kommer såklart till Sytembolaget. 250 liter finns i potten.

* Det har väl inte undgått någon, men på lördag den 10 augusti släpps Cantillons Blåbær Lambik så man kan köpa hem den. Ølbutikken är stället man skall vara på för att kunna köpa en flaska på 75cl och en på 37.5cl. För min del tycker jag att det var synd att det inte var helgen som var då jag hade kompisar på plats inte alltför långt bort från butiken.

1 kommentar:

  1. Sven-David Svensson6 augusti 2013 kl. 09:09

    En artikel om de skånska mästarbryggarna finns i Ystads Allehanda. Länk till artikeln:

    http://www.ystadsallehanda.se/ystad/article1944916/Skanes-basta-ol-bryggs-i-tvattstugan.html

    SvaraRadera