fredag 21 december 2012

Blandade nyheter 21/12

* Slottskällan släpper en ny dubbel-IPA i januari som kommer att gå på det lokala och småskaliga sortimentet så den kan plockas styckevis till hela landet.

* Även South Plains släpper saker på det lokala och småskaliga sortimentet den andra januari, en Russian Imperial Porter.

* Den andra februari kommer Brekeriets nya öl förhoppningsvis ur på Systembolaget, Funkstarter heter den. Enligt deras beskrivnings så är det "Ett ljust skånskt lantöl med rötterna i Djurslöv.". Flaskan är om inte annat snygg. De kommer att smyga ut den redan den 1/1 till vad jag antar blir pubar och liknande.

* Häng med här nu för nu blir det virrigt värre. Mikkeller kommer att släppa ölen Barrel aged Black the Black edition. Så långt inte så konstigt förutom att namnet är en smula långt. Det virriga är att de har först destillerat Black och sedan lagt den på bourbonfat. Sedan har man tappat upp den destillerade spriten på flaska och sedan har man hällt ner en ny batch av Black igen i fatet. Så på så sätt kan man säga att den har legat på sina egna fat. Förvirrande, ja, men säkerligen jädrigt gott. Om inte annat även här en snygg flaska.

* Uppdaterat: När vi ändå talar om Mikkeller och hans sprit så kommer den att finnas att köpa i Sverige. På Systembolaget i beställningssortimentet den 2 januari och på krogar innan dess.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar