tisdag 11 december 2012

Bryggare har fått stipendium

Klippt direkt från ett pressmeddelande från Sveriges Bryggerier:
Stora och Lilla Stipendiet ur Franz Heiss Fond har delats ut. Stipendierna, på respektive 20 000 kronor och 10 000 kronor tilldelas i år Maarten Vanwildemeersch som är bryggare på Gamla Slottskällans Bryggeri och till Andrea Hegethorn som är marknadsförare på Carlsberg Sverige. Maarten tilldelas det Stora Stipendiet och Andrea det Lilla Stipendiet.

Båda stipendiaterna har uttryckt starkt längtan efter att förkovra sig i branschen, Maaarten Vanwildemeersch genom att besöka och delta i ”Craft Brewers Conference” den stora mässan i USA i vår, och Andrea Hegethorn genom att på plats se delar av den globala utvecklingen av bryggerinäringen och hur man där samtidigt ser till att hushålla med naturens resurser.
- Årets ansökningar var rekordmånga till båda antal och vetgirighet, konstaterar Cecilias Giertta, vd på Bryggareföreningen som administrerar Franz Heiss Fond. Det roliga i år var att det var lika många män som kvinnor som hade ansökt, en stor skillnad mot för bara några år sen då enbart män sökte.

Franz Heiss stipendium delas ut en gång om året till bryggerisanställda i Sverige. Franz Heiss född 1838 i Schleichach i Bayern, död i Stockholm, var bryggare och industriman. Han var bland annat delägare i Hamburgerbryggeriet och var en av initiativtagarna till kartellen AB Stockholms Bryggerier. Att utbildas och utvecklas inom bryggerinäringen låg honom varmt om hjärtat. Ordförande i fonden är Peter Bronsman, Kopparbergs.
---

Grattis till Maarten och Andrea säger jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar