söndag 8 mars 2015

Lite svammel om internationella kvinnodagen.

Idag på internationella kvinnodagen har det bryggts öl av tjejer lite här och var. Det som bryggdes hos Nynäshamn ser jag verkligen fram emot, en humlig saison-ish ale med passionsfrukt vid namn Pink ale. Jag hoppas den kommer att komma ut utanför Nynäshamnstrakten när den är klar i april. Sen att överskottet för försäljningen går till något som främjar kvinnors intressen i trakterna kring Nynäshamn gör ju inte saken sämre, välgörenhet är alltid trevligt.

Otroligt kul att fler tjejer börjar ta för sig även när det kommer till att brygga öl. Att tjejer har börjat dricka öl har vi ju sett de senaste åren, det blir bara fler och fler tjejer på mässor, provningar och andra tillställningar. Kul som sagt, det hela behöver jämnas ut lite bland könen, även om genus inte är allt, en bra bryggare är en bra bryggare oavsett kön, eller för den delen läggning.

Apropå läggning, finns det några utkomna HBTQ-bryggare någonstans i världen (det borde väl göra det, i alla fall om man skall tro statistiken), eller är Närkes Rainbow warrior det närmsta ett officiellt HBTQ-öl man kan komma (den skall ju njutas på Akkurat när pride-paraden går förbi)?

För min del får gärna alla vara med och brygga, sen om det blir bra öl så är det ännu bättre, om inte annat kanske man kan lära sig ett och annat under tiden och på sikt släppa riktigt bra öl.

Jag hoppas att det är här startskottet för att det skall komma fram lite fler svenska tjejer bland bryggerierna (snarare i själva bryggeriarbetet) och att de inte enbart brygger en öl för skojs skull en dag som denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar