torsdag 27 oktober 2011

Förbokning på Systembolaget

Den trejde november kör Systembolaget igång med förhandsbokning av extremt exklusiva släpp. Först ut är bordeauxviner från 2008. Eller bokning och bokning. Det hela går ut på att man kan från klockan 10 den trejde november logga in och klicka för de varor man vill ha och har man tur så får man köpa dem. Det är först till kvarn som gäller. Frågan är bara hur det kommer att fungera eller inte, vi har ju sett hur det fungerar i beställningssortimentet när det blir lite tryck. Dock säger sig Systembolaget ha testat det här noggrant så det inte skall bli några problem och man skall få en bekräftelse direkt om man har lyckats få sina flaskor.

Vi får se vad som händer och sker med det här och om det kommer att användas för ölsläpp också i framtiden. Fungerar det bra så skulle jag gärna se att man kunde "boka" samtliga småsläpp via hemsidan så man slipper det orättvisa i att de som har tillgång till en butik där varan finns kan plocka åt sig åtskilliga exemplar medan de som måste beställa bara kan få en flaska första dagen.

1 kommentar:

  1. Det här väl egentligen inget nytt. Jag har för mig att de exclusiva Bordeauxviner som släpps varje höst har man alltid varit tvunget att förhandsboka. Det nya är väl att man nu skall kunna göra det hemma vid datorn.

    SvaraRadera