fredag 14 oktober 2011

Återigen minskar Systembolagets försäljning av öl.

Igår kom den senaste kvartalsrapporten från Systembolaget. Där kan man läsa att ölförsäljningen minskar med 1.5% jämfört med samma period förra året. Vi kan även läsa att den öl som minskar mest är den öl som är klassad som Svensk som har tappat 1.6% att jämföra med den öl som är klassad som importerad som bara har tappat 0.9%.

Västmanland har tydligen upptäckt öl och där ökar försäljningen med 3.4%. Halland verkar ha tappat intresset och där har det minskat med 2.4%.

Vad beror detta på? Som vi har spekulerat om tidigare så hoppas jag att det är så att det säljs öl i mindre kvantiteter men att det är bättre öl som säljs. Tyvärr är det väl så att den bistra sanningen är att det är fulöl på import som är den troligaste orsaken.

Vi får se vad som händer under kvartal fyra. Kvartal ett under 2012 kan jag iaf spå att det kommer att bli en liten uppsving för den såkallade Svenska ölen då det kommer bli möjligt att beställa öl från mindre bryggerier till samtliga Systembolag som tidigare enbart har funnits på de tre från bryggeriet närmsta Systembolag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar