lördag 12 maj 2012

Recension: Slottskällans - Zero

Ni kan väl vid det här laget historien om det här ölet, men vi drar det igen. Namnet Zero kommer sig av att det är noll IBU i teoretisk beska, det vill säga, det skall inte teoretiskt finnas någon som helst beska. För att åstadkomma det hela har de kastat in all humle i slutet av koket (normalt lägger man i humle när det är 60-120minuter kvar av koket för att få ut beska). Resultatet är till min belåtenhet inte helt fritt från beska.

Vätskan är som man förväntar sig, grumligt orange och på toppen är det ett vitt skum. Doften har citron, tall, grapefrukt och ananas. Smaken går hand i hand med doften. Hur var det då med beskan? Den finns allt där, och det ordentligt, en av de bästa efterbeskor (kan man verkligen böja efterbeska så?) jag har hittat i ett svenskt öl. Därefter ligger smaken kvar länge i munnen. Det här mina vänner är förjävla bra.

Till den här lyssnar man på Uppsalas popdrottning Veronica Maggios senaste skiva Satan i gatan.

Doft: 7/10
Smak: 9/10
Tidsåtgång per flaska: en timme i runda slängar. 
Totalt: 9/10
Prisvärdhet: Prisvärd, 25:- är väldigt bra pris för den med tanke på hur mycket humle som måste ha åkt med i vätskan. Nackdelen är att den enbart finns att köpa i Uppsala, förhoppningsvis kommer det i framtiden lättas på reglerna för lokala och småskaliga varor hos Systembolaget så den kan säljas styckevis till hela landet. (min flaska var ett varuprov)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar