fredag 11 maj 2012

Recension: Brewdog - Sunk Punk

Idag skall det recenseras en öl som har jäst på botten av nordsjön, ett rätt galet grepp som nog bara Brewdog-grabbarna skulle komma på att försöka sig på. Fungerar det eller var det bara en kul grej?

Mörkt orange och lite grumlig är vätskan och skummet är vitt.  Doften är grapefrukt, ananas och passionsfrukt. Smaken skiljer sig inte mycket från doften. Efterbeskan är fantastisk och smaken sitter kvar länge i munnen efter man har druckit sista klunken. På det hela taget ett helt ok öl som jag gärna skulle vilja se i butiken normalt. Dock till ett mer humanare pris och kanske tillverkat på normalt sätt. Den efterbeskan är inte att leka med, plus att smaken sitter kvar så oerhört länge gör att betyget faktiskt blir rätt högt ändå. Dessutom måste man ju bara berömma den otroliga etiketten som är gjord av Johanna Basford,den är helt textlös, det måste vara första gången förutom på Abstraktflaskorna som det inte står någon svammeltext.

Doft:: 6/10
Smak: 8/10
Antal timmar per flaska: ungefär en timme
Totalt: 8/10
Prisvärdhet: inte prisvärd, 9.99 pund plus port från Brewdogs webshop är den helt klart inte värd. Mer rimligt hade varit 20-30 spänn, men den är ju tillverkad på ett lite annorlunda och mer kostsamt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar