onsdag 2 maj 2012

Recension: Brewdog - Anarchist/Alchemist

Mörkröd till färgen med ett smutsvitt skum. Doften påminner en hel del om Hop kills? med inslag av tall, sötma, ananas, citronska. Smaken är mer åt en sötare Hardcore IPA'n med inslag av mango, persika, tall och lite citrus. En hyfsad efterbeska och inte mycket till alkoholsmak, dessutom så blev man inte direkt yrslig av en flaska som man borde bli, är det verkligen 14% i den här? Skulle den förövrigt inte vara 16.5% enligt de första utskicken som kom? Är det månde därför den är lite söt i smaken för att den inte har jäst ut ordentligt? Bra är den i vilket fall som helst. Bland det första som har varit bra från BD sedan Hop kills?, mixpacket i alla ära, men där var kvaliteten inte något vidare, mitt första pack var det bra (förutom Alice) kvalitet på, men sedan gick det utför rejält. Det är kul att se att grabbarna kan koka öl igen, även om de har fått hybris när det kommer till prissättning.

Frågan är om det kommer blir en till öl i den här serien, för på flaskan i den så kallade svammeltexten så är Alchemist i tjockstil på ett ställe. Det får framtiden visa vad det kan bli, eller om det ens blir något annat. 

Musik då? Antingen blir det väl Kjell Höglund med spåret Nattlig episod med alkemisten Karl Marx, eller så blir det väl Sex Pistols med spåret Anarch in the U.K.

Doft: 7/10
Smak: 8/10
Antal timmar per flaska: runt 45 minuter
Totalt: 8/10
Prisvärdhet: inte prisvärd, 9.99 pund plus porto från Brewdogs webshop är för mycket, för en billigare peng så köper jag hellre Tokyo* här hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar