tisdag 28 april 2015

Det här med vaskning.

Illustrativ vaskningsbild, ölen på bilden
inget med helgens vaskning att göra utan
den är den tidigare vaskning.
 
I helgen så fick jag mig en defekt öl till livs, vad gör man då? Som vanligt så åker eländet i vasken. Egentligen borde man vara duktig och hälla tillbaka allt med en tratt och gå till Systembolaget och reklamera den. Handen på hjärtat, hur många av er har egentligen reklamerat låt oss säga hälften av alla defekta öl ni har fått tag på? Jag tror inte det är många som kan svara ja på den frågan. Jag kan inte dra mig till minnes att jag har varit och reklamerat någon öl alls. Tillfällen har ju funnits, men det är ofta så att de dricks på lördagar och ha en flaska öppen ståendes i flera dagar känns inte lockande, flaskorna kostar ofta inte så mycket så det är inte värt mödan. Fast jag borde bli bättre på det, det är ju ett sätt att visa att det är något fel på varan, så leverantörer och bryggerier får reda på det och kanske kan göra om göra rätt. På krogen är det lite lättare, då är man ju ändå redan där, även fast jag faktiskt aldrig har fått något dåligt på krogen (förutom en flaska bubbel som skickades ut direkt).

Så min uppmaning till er alla och mig själv, lämna tillbaka mer öl till Systembolaget om den är defekt. Tyvärr så verkar det som om det kommer att fortsätta komma defekta saker lite då och då, vilket tyvärr drar lite skam över ölvärlden. Vin och sprit är vad jag vet inte alls lika drabbade av defekta produkter (även om det sker). Så agera, reklamera!

3 kommentarer:

 1. Nu stämmer det inte riktigt då det är otroligt vanligt när det gäller vin, men där det har minskat pga konstgjorda korkar och stelvin (skruvkork).
  Flera undersökningar säger att runt hela 5-6% är defekt i olika omfattning.
  Dock håller jag med om att man ska reklamera detta såsom man gör med vilken annan produkt eller tjänst som inte uppfyller det utlovade.

  SvaraRadera
 2. Har aldrig reklamerat öl. Har dock haft någon enstaka som inte varit ok. Däremot har jag vid flera tillfällen reklamerat vin.

  SvaraRadera
 3. Sven-David Svensson2 maj 2015 16:07

  Jag har reklamerat öl men aldrig till Systembolaget. När det gäller svensk tillverkad öl så ringer jag bryggeriet direkt och lämnar uppgiften om bäst före datum. De lovar då att undersöka saken. Når ölet är importerat så ringer jag importören.

  SvaraRadera