söndag 22 juni 2014

Öldrinkar

Här kommer en lista på en trave öldrinkar som jag antingen har skapat själv eller bara tycker är jäkligt goda. En hel del av dem är rätt behändiga att ha om man är hembjuden till någon som envisas med att bara bjuda på öl man inte tycker om, efter lite rotande (fråga först) i värden/värdinnans kyl brukar kunna göra susen. Jag antar att vi kommer att återkomma i frågan öldrinkar inom kort då det finns fler på listan, men vi måste börja någonstans så nu kör vi:

Öl tonic
1st S:t Eriks & Mathias Dahlgren #1 Enbär
15cl Tonic water

Häll ner ölen först, slå sedan på tonicen. Närmare än så här kommer man man nog inte en gin och tonic på öl.

Shandy ale with a twist
33cl ale
1 citron
En matsked socker
20 cl vatten (vanligt eller kolsyrat efter behag)
4 cl rom

Pressa citronen, slå i socker och rör om. Vänta tio minuter och rör sedan om igen. Då bör allt socker ha löst sig. Slå sedan i rom och vatten och rör igen. Därefter är det bara att hälla i önskad ale. Jag körde med Dead pony club med väldigt bra resultat.

Öl-milkshake (två personer)
33 cl stout med mycket chokladsmak
15 cl grädde
1 skalad banan
Vaniljglass

Vispa ut kolsyran ut ölen (annars kommer det bli hålrum i shaken). Häll ner den vispade stouten i en mixer, häll ner grädden och bryt ner bananen och skopa i några skopor vaniljglass. Mixa till önskad konstistens och servera sedan med någon mer skopa vaniljglass. Jag använde mig av Brooklyn Black chocolate stout.

Michelada
33cl lageröl, ju sämre desto bättre
5 cl limejuice (ungefär en lime)
1/2 tesked Worcestersås
en skvätt Blairs original death sås.

Häll i ölen, fyll på med limejuicen. Skvätta sedan i Worcestersås och den starka såsen. Ju sämre lager man använder desto bättre blir resultatet av någon anledning. Självklart kan man använda andra starka såser, så länge det är en chilibaserad sådan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar