onsdag 24 oktober 2012

Inför SMÖF-12

I helgen brakar SMÖF loss för i år. Slutsålt är det som vanligt och det är ju otroligt roligt. I år är det inte bara öl från Sverige som är i fokus utan även trappistöl och svagdricka.

Det här är indiefestivalen i Sverige, på festivalen finns det saker som säkerligen kommer att slå stort vad det lider, men vet man inte riktigt om. Det är ungefär som musikfestivalen Emmaboda, där är det mycket band man inte känner till på listan, men när hösten kommer så har många slagit igenom. 40 bryggerier från Sverige är på plats i Söderbärke, det är ett rekord som heter duga det, några är etablerade och andra hoppas jag verkligen blir det, det finns i alla fall några som har rejäl potential.

Jag skall nog försöka mig på att gissa vilken öl som tar guldskummet utan ens ha provat en enda av dem. Är ölet bara 80% så bra som förra årets vinnare så tar Närke hem det även i år med Älj-Äjl. Det är tur att man skall kryssa i på blanketten och att man inte behöver skriva det, för det är omöjligt, liksom att uttala det.

Den digra listan på det som serveras hittar ni här i programmet (PDF).

Ha det så kul ni som skall dit, jag kom tyvärr inte dit i år heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar