torsdag 1 december 2011

Ett mycket märkligt släpp.

I dag den första december har vi varit med om ett mycket märkligt släpp. Märkligt på så många sätt. Dels var det en rejäl kö till vinkällarbutiken i Stockholm, det är visserligen inte så konstigt, det konstiga är att det var lugnt på vinkällarbutiken i Göteborg.

I övriga landet har det varit relativt lugnt förutom på vissa ställen där det nästan blev handgemäng om I Hardcore You, inte helt konstigt, men det konstiga är att det finns massor av flaskor kvar i landet. Något som också är konstigt när vi ändå är inne och talar om IHY så verkar den normala tilldelningen vara 48 flaskor, dvs två kollin per butik. Idag när jag kollar lagersaldot så har den kommit till fler butiker än T5-butikerna och många av butikerna har helt plötsligt fått fem-sex kollin. Dessutom verkar leveranser ha skett till butiker under dagen. Alternativt har Systembolagets hemsida gett hel fel information under dagen.

Något som också är konstigt är att de inte var någon större åtgång på vare sig Stones båda släpp, den Belgiska Yetin eller Old Mephisto vilket förvånar mig fullständigt. Jag trodde de skulle vara slut vid lunchtid. Var de för dyra för den stora (lilla) massan som gillar finöl? Fullständigt obegripligt enligt mig.

Jag fick med mig några Old Mephisto när jag släntrade in på butiken ikväll. Det klagar jag inte över. Dessutom har jag iaf fått beställa en flaska I Hardcore You, jag hoppas dock att det finns några kvar på depån imorgon så jag kan få några till.

Imorgon skall det förhoppningsvis gå att beställa saker från småpartierna direkt på hemsidan för leverans till sin egen butik. Blir det så kommer jag helt klart att försöka ta hem något för att testa hur det fungerar och hur ordrarna kommer in i Systembolagets maskiner. Jag hoppas att det funkar som det fungerar när man beställer i butik, dvs att ordern skickas direkt till depån så varorna kommer efter två dagar. Dock fruktar jag att det är som för beställningsvaror som man beställer via hemsidan att det går till butiken man har beställt det till och går iväg först när de gör sina normala beställningar. Men mer om det imorgon när och om det fungerar.

Nä, nu har jag nog svamlat klart för idag tror jag. Hoppas ni fick tag på vad ni ville ha och inte slogs med någon i kön.

4 kommentarer:

 1. Hade det varit så att den vanliga Stone Russian Imperial stout och exempelvis Sublimely Self Righteous Ale släpptes kan jag nästan lova att strid uppstått. Att hyllorna skulle vara länsade innan lunch är förstås också självklart. Just Stone och Great Divide ölen i fråga är ju varken upphypade eller har ett vidare gott rykte. 2 Imperial stouts med belgisk jäst!? Mig tilltalar det i alla fall inte.

  SvaraRadera
 2. "Leveranstid ca 8 arbetsdagar" men va fa...

  Hur är det möjligt?
  Gör om, gör rätt!

  SvaraRadera
 3. Blafa: Just namnet Stone brukar trigga folk att köpa oavsett vad det. Hade det varit vanliga IRS så hade jag baske mig tältat utanför butiken!

  Rogge: Det verkar gå i vanliga beställningsspåret, vilket är helt galet. Undrar om det pallar trycket när det uppstår en "Ingrid" igen.

  SvaraRadera
 4. Tror att det kan vara så att det är många i detta avlånga land som fått upp smaken för humlade öl kanske? I Hardcore You var den enda som var slut i Sumpan också, men butiken fick in nya senare som jag har lagt vantarna på.

  SvaraRadera