fredag 1 mars 2013

Reflektioner över dagens släpp 1/3

Inför dagen så trodde jag att det skulle bli relativt högt tryck i butikerna, men i och med att det var så mycket bra saker så trodde inte att något direkt skulle flyga från hyllorna utan att det skulle gå lite allt möjligt eftersom det var så svårt att bestämma sig då det här var ett monstruöst släpp, kanske det mest massiva vi har sett i Sverige (eller kan ni komma på något annat släpp som hade ett sådant stort utbud av så mycket bra drycker?)

Det visade sig att jag hade relativt rätt, trycket blev högre än väntat vilket är väldigt kul. Det verkar finnas kvar av det mesta på hyllorna precis som jag trodde (alternativt kan det vara så att det är Systembolagets hemsida som inte har det korrekta saldot).

När vi ändå är inne på hemsidan så fungerade den riktigt uselt idag. De första minutrarna efter klockan 10 gick det hyfsat, men sedan dog den, man fick bland annat "500 - Internt fel", "Ett tekniskt fel gör att vi inte kan visa produkten just nu", "Ett oväntat fel har inträffat" och en röd ram med en nolla i längst upp. Otroligt frustrerande då Systembolaget helst vill att man gör sin beställning online. Ännu mer frustrerande är det att problemen mer eller mindre är kvar vid 15-snåret. Skärpning Systembolaget. Det kommer att bli intressant och se om hemsidan finns kvar den 7/3 då det släpps lite Westvleteren 12, trycket då lär vara otroligt.

I övrigt så verkar det ha gått lugnt till även om det har varit mycket, verkar inte ha varit något slagsmål. Däremot har det blivit lite förvirring i butikerna då vissa butiker normalt brukar ha en hylla för nya produkter, men nu var allt instuvat bland de vanliga produkterna i de butikerna.

Storsäljare verkar ha varit Deviant Dave's, Ten Fidy, Dragets Kanal DIPA, Brooklyn Black Chocolate Stout, Cuvée De Ranke och Rasputin.

Hur gick det för er? Fick ni tag på allt ni ville i butikerna? Fick ni tag på det ni ville från hemsidan? Upplevde ni något speciellt ute i vimlet?

4 kommentarer:

  1. Mycket folk på Regeringsgatan. Var där runt en timme innan och då vi kom in var det cirka 10 pers framför oss. Rasputin plockade alla på sig som jag såg, liksom Oskar Blues-grejerna. Även Brewmance och Stone (som alltid) gick bra.

    Ut från systemet cirka 10.30, och då var det en rejält lång kö utanför, säkert 75-100 pers i kö. Skulle förvåna mig om de mest attraktiva sakerna (Rasputin främst) finns kvar där imorgon...

    Det var visserligen kvotering på nästan allt, men med tanke på hur stort intresset verkar ha varit för det här släppet tror jag ändå att det kommer att gå åt snabbt.

    SvaraRadera
  2. Plockade åt mig Deviant, de sista 8 burkarna Dales Pale Ale, Draget men resten var slut på bolaget på Norra Stationsgatan

    SvaraRadera
  3. Otroligt vilken sug det blivit för nya öl. Var i Liljeholmen runt 17 och det var i stort sett tömt på allt. Hittade två Jaipur på fel hylla som jag ryckte med.

    SvaraRadera
  4. Dale's Pale Ale, Brooklyn Chocolate och Innis Irish Cask gick bäst i Nyköping.

    SvaraRadera