tisdag 14 maj 2013

Efter: Stora öl-Små bryggerier 2013.

I lördags var det dags för årets utgåva av den ambulerande festivalen Stora öl-Små bryggerier som ordnas av föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier. I år var den i Köping och det var Strömsholm som var värdbryggeri. Det hela skulle enligt beskrivningen ha varit på krogen Ögir som ägs av Per från Strömsholms, men det var tydligen flyttat till bryggeriet rakt över gatan, förvånande, men ingalunda några problem.

Det var en hel del bryggerier på plats, en del nya bekantskaper för mig och en hel del ny öl. Det var en otroligt trevlig festival, avskalad, alla hade samma typ av bord med tappkranar. Dock så borde alla ha haft glassköljare som Närke/Strömsholm hade, det saknades. Lagom med folk så det gick utan problem att prata med bryggarna som stod bakom tapparna (Thomas, jag har för övrigt lyssnat igenom Depeches nya igen, den funkar fortfarande inte).

Ett lagom sätt att spendera ett par timmar i Köping på, det skulle ha blivit längre om inte SJ ställt in tåg. Tur att man har en sån snäll och förstående fru som skjutsade mig och passade på att hälsa på ett par gamla vänner till mig i Köping. Kommer festivalen till er närhet nästa år, tveka inte att gå och kolla in det hela, det är klart intressant och se vad som händer i bryggsverige.

Nedan följer de tio öl jag skvimplade i mig under dagen:
Oppigårds Summer twist 2013 7+/10
Närke Svarte kungen 8+/10
Eskilstuna Black IPA 7-/10
Malmö Canned wheat 8-/10
Nynäs Stenstrand 8/10
Skebo Hedge hopper 7+/10
Ängöl 142 EPA 7/10
Helsingborgs IPA 7-/10
Lundabryggeriet Djingis 5-/10
Närke Unnamed råg-ipa 8-/10

2 kommentarer:

  1. Låter sjukt trevligt. Hur håller man reda på när det händer igen?

    SvaraRadera
  2. Sven-David Svensson15 maj 2013 09:13

    Jag hade gärna velat resa dit. Tyvärr det är lite för långt från Lund. Hoppas festivalen hålls närmare Lund nästa gång.
    2012 års upplaga av festivalen var på Malmö Brygghus. Den var mycket bra.

    SvaraRadera