fredag 18 mars 2011

Recension: Amager Double Black IPA

Av någon anledning så lyckades inte blogspot få ut mitt inlägg igår, hoppas det går bättre idag. Håll till godo.

Allt svart som rinner idag är inte Guinness. Det finns andra drycker att dricka som kanske är lite svårare och lite roligare. T.ex. Amager Double Black IPA på sina 8.5% och en IBU nivå på 200. 

Så hur är den då. Klart mycket mer lättdrucken än vad man tror. Jag undrar först och främst vad de har gjort av de 200 teoretiska IBU som skall vara i IPA'n. Det är inte så mycket beska som jag hade hoppats. Annars finns det lite kaffedoft och smak men inte så mycket av det fruktiga som humlen normalt tar fram. Läste någonstans att den skulle smaka som Fernet Branca, men det kan jag å det bestämdaste säga att den inte gör. Jag får nämligen inte i mig Fernet, men den här drycken glider ner utan problem.

Vad lyssnar man då på medans man sippar på den då? Jo jag skulle nog tycka att Iron Maidens Fear of the Dark skulle passa rätt bra. Den är så där lite lagom poppig men ändå försöker vara hård och med ett jädra sväng. Sen är det en kul titel då jag innan provningen hade lite respekt för den här mörka brygden.

Doft: 7/10
Smak: 7/10
Antal timmar per flaska: Strax över två timmar
Totalt: 7/10
Prisvärdhet: Prisvärd, en trevlig öl, något man inte kunde tro utan man väntar sig en stöddig rackare. Väl värd sina dryga 50:-.

2 kommentarer:

  1. IBU på 200? Det var i alla fall inget jag kände. Visst - god öl men jag skulle nog ha delat den med någon istället för att ha tryckt hela pavan på egen hand.

    SvaraRadera
  2. Ja det står 200 IBU på både flaskan och på internet. Jag hade väntat mig att tungan skulle krulla ihop sig och att man skulle ligga i fosterställning därefter, men så blev inte fallet.

    SvaraRadera