Sitter och har ett riktigt gott häng på altanen i solen, jag har snott frugans bärbara macbook air då min gamla kloss inte har batteri så den klarar sig längre än en minut utan laddare. Frugan sitter och läser en inredningstidning där det helt plötsligt dyker upp ett kortare reportage om Jessica från S:t Eriks.
I det reportaget från tidningen Residence nr 4/2012 på sidan 82 skrivet av Julia Skott kan vi läsa följande: "På knappt två år har S:t Eriks blivit ett namn att räkna med - medaljer och prisband i tävlingar världen över, och ett bryggeri i Sigtuna som bara växer och växer. I dag har de kapacitet att brygga 800 000 liter öl om året, fördelat på runt fem sorter"
Nu ställer jag mig frågande, när fasiken blev Sigtuna brygghus S:t Eriks? Har jag missat något kapitalt? Nog för att Galatea är inblandade i både Sigtuna och S:t Eriks, men att hävda att S:t Eriks har ett eget bryggeri är väl ändå att ta i? Eller har de ett dedikerat bryggverk på Sigtuna brygghus?
Det är inte lätt att vara journalist alla gånger. Lätt att man missar ett mellansteg.
SvaraRaderahttp://hd.se/mat/uppkorkat/2011/12/31/mikrobryggartrender-och-nytt-ol-fran-mattias-dahlgren/
SvaraRaderaVerkar heta "Sigtuna Brygghus och St Eriks Bryggeri" enligt Jessica Heidrich.
SIgtuna Brygghus är ett företag med ett eget bryggeri. Vi brygger Sigtunas egna varumärken. St Eriks är ett varumärke ägt av Galatea. Ja St Erik är mer än ett varumärke. De har en egen bryggare - Jessica Heidrich - som utvecklar recept och dessutom ofta är i Sigtunas lokaler för att provbrygga och kontrollera kvalitet. Vi på brygger en del St Erik hos oss, Slottskällan brygger en del andra St Erik.
SvaraRaderaTidigare har vi också bryggt åt Mohawk och de betalade Sigtuna per liter. En liknande affärsmodell finns mellan Sigtuna och St Erik. // Peter Forss Sigtuna Brygghus
,
Ska man tro vad en del bloggare skriver så borde väl Galatea också äga större delen av Sigtunas varumärken eftersom dom verkar äga större delen av Sigtuna? Kanske inte spelar roll för oss öldrickare.
SvaraRadera