lördag 6 april 2013

Recension: Brekeriet - Breidur

Vätskan är grumlig och gul till färgen, det är även en del rester av jäst i glaset, det lilla skum som blev var vitt. Doften är som en fransk cider med lite extra jäst. Smaken är passionsfrukt av någon anledning, det kanske blir det när man blandar äpple och mango, samt att det är en lite jästton i bakgrunden. Efterbeska får man leta länge efter. Otroligt frisk och härlig dryck då den är knastertorr men ändå väldigt fruktig, eftersmaken sitter i en ganska lång stund. Man får nästan lite vibbar av alkoläsk som fanns förr i tiden, men på ett bra sätt och att man slipper det sliskiga i dem.

Autechres klassiska platta Tri Repetae fungerar perfekt till, egentligen skulle nästan vilken som helst av skivorna som det fantastiska bolaget Warp har gett ut passa perfekt.

Doft: 8/10
Smak: 9/10
Totalt: 8+/10
Design: 9/10, jag har sagt det förr och jag säger det igen, den skulle ha varit i någon form av champagneflaska för att det skulle bli en fullpoängare.
Tidsåtgång per flaska: runt 30 minuter
Flaskmärkning: Bäst före 2015-02-10
Prisvärdhet: Ok, 60:- är en del pengar för en 33cl, men det är ju inte något man springer på varje dag och frukt är inte billigt. Finns på hyllan i vissa butiker i Skåne och går att beställa styckevis till samtliga Systembolag i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar