tag:blogger.com,1999:blog-9075957521313211154.post8505695368312226609..comments2023-04-25T21:26:27.740+02:00Comments on Humligheter: Kan man lagra IPA/DIPA?Humligheterhttp://www.blogger.com/profile/11860588909630498348noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-9075957521313211154.post-2839686130495492242012-01-07T12:30:18.936+01:002012-01-07T12:30:18.936+01:00Jag har ingen större erfarenhet egentligen. Men dr...Jag har ingen större erfarenhet egentligen. Men drack en "gammal" Hardcore IPA en gång, och den hade landat nånstans mittemellan DIPA och barley wine. För lite humlekick för DIPA och för blaskig för bw.. Ingen höjdare alltså.<br /><br />Men det är alltid intressant att prova tycker jag.Obalanseradhttps://www.blogger.com/profile/16841052576462432758noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9075957521313211154.post-83075215098648990822012-01-07T05:50:05.668+01:002012-01-07T05:50:05.668+01:00Svårt att veta om man vågar chansa. Har inte öppna...Svårt att veta om man vågar chansa. Har inte öppnat sista flaskan Hello my name is Ingrid ännu. Frågan är hur länge man vågar dra ut på det. Man vill ju avnjuta en sådan raritet vid ett fint tillfälle.Magnushttps://www.blogger.com/profile/16403593931154359118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9075957521313211154.post-10759557774498943992012-01-07T03:19:27.146+01:002012-01-07T03:19:27.146+01:00Sitter just nu och dricker en alldeles för gammal ...Sitter just nu och dricker en alldeles för gammal Lagunitas Hop Stoopid, upplevs mest maltig och stark, den goda fruktiga humle kicken jag fick första gången jag drack denna fantastiska öl är borta :( Testat ale smith ipa flera gånger, färsk är det en av mina favorit ipor, men när den kom till bolaget var den så trött så jag hällde faktiskt ut mer än hälften i vasken.<br />Kan hålla med om att maltigare dipor kan upplevas som bra efter lagring, men välhumlade barley wines bör också drickas färska, hade en provning av 5 olika bigfoot för något år sedan den nyaste var helt klart bäst, testa även FFF behemoth galet bra färsk, ok lagrad. Jag tycker inte heller att all öl lagrad öl blir odrickbar, men humle är som kaffe det bör konsumeras snabbt, jag citerar texten på pliney the elder: age your cheese not your pliney. :)Fredrikhttps://www.blogger.com/profile/08235946365913957732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9075957521313211154.post-15053138411024291192012-01-06T21:19:08.661+01:002012-01-06T21:19:08.661+01:00Jag har provat det med ett antal olika DIPAs och r...Jag har provat det med ett antal olika DIPAs och resultatet är lite blandat tycker jag. Det funkar bäst för maltiga varianter då de som är ljusa och lätt maltiga tenderar att enbart tappa humlearom och uppleves som trötta. <br /><br />Generellt sätt så brukar DIPA vara bäst färsk, eller några månader gammal. Men att säga att de blir odrickbara efter nått år tycker jag också är fel.<br /><br />Ett bra exempel är den Trippel IPA som jag bryggde i oktober 2010. Den har gått ifrån att vara tok-idiot-humlad till att nu påminna om en extra IPA (något starkare dock med sina 10%). Jag tyckte dock att den nådde sin topp efter ca 2-3 månader, sen har den stadigt dalat, men den går fortarande att dricka.Stefan - Ölsvammelhttp://www.beerdrivel.senoreply@blogger.com